Het Oudercomité streeft ernaar elk jaar een project te realiseren op één van de vestigingen van de kleuterschool. Elk jaar komt een andere vestiging aan de beurt en wordt er grondig nagedacht over een project waar zowel directie, ouders als juffen zich kunnen in vinden.
Ontdek hier wat het Oudercomité de afgelopen jaren kon realiseren voor de school.

Schooljaar 2020 – 2021 : Kluisberg

Voor dit schooljaar werd de ondergrond onder het speeltuig op Kluisberg onder handen genomen. Om onze kindjes veilig te kunnen laten spelen, werd ervoor gekozen om zand aan te voeren om onze bengels zich daarin te laten uitleven. Het realiseren van het project op zich was al pure fun voor onze kindjes, de uren speelplezier die volgen zijn zeker en vast ook een schot in de roos.

1 8 12 17 20 22 24
En de juffen zullen misschien wel eens extra moeten vegen, maar ook zij leken zeer tevreden met de realisatie.

Schooljaar 2019 – 2020 : Toverimpe

Voor dit schooljaar was de vestiging op Toverimpe opnieuw aan de beurt. Daar droomden de juffen van een uitbreiding van het meubilair. Ze hadden namelijk al één zeer handige tafel met kleuterstoeltjes in hun bezit, maar wilden deze uitbreiden. Het OC is dan ook zeer blij dat we nu nog 2 extra dergelijke tafels kunnen aanschaffen hebben. Fotomateriaal volgt nog…

Schooljaar 2018 – 2019 : Kluisberg

Door de herrekening van de budgetten kon er voor het eerst een project gerealiseerd worden met een geschonken budget van € 3.500,-.

Ter hoogte van de oude kloostergebouwen realiseerden we samen met de school een grote fietsenberging, waar het buitenspeelgoed, fietsen van de juffen en de kleuters op een veilige en droge plek kunnen staan.  Uiteraard ging dit ook gepaard met de helpende handen van OC-leden! En of dit een mooie realisatie werd.

oc-morgenster-realisatie-18-19-1     oc-morgenster-realisatie-18-19-3      oc-morgenster-realisatie-18-19-2

Schooljaar 2017 – 2018 : Heiplas

Omdat Kluisberg, met haar ± 190 leerlingen, verhoudingsgewijs meer noden heeft dan Heiplas of Toverimpe, werd er beslist voortaan een jaarlijks budget van € 1.000,- te schenken aan Kluisberg naast het jaarbudget van € 2.500,- per wisselende vestiging. D.w.z. dat in het schooljaar 2017-2018 voor het eerst 2 projecten gefinancierd werden!

Het extra budget van € 1.000,- voor vestiging Kluisberg werd gebruikt om 2 nieuwe PC’s aan te schaffen voor de kleuters van juf Sarah [2A] én juf Els [2B]. Dit werd door de kleuters en de juf gretig onthaald.

Het budget van € 2.500,- voor vestiging Heiplas werd gebruikt voor het realiseren van een fietsenstalling, zodat de fietsjes het hele jaar droog kunnen staan. Deze werd in elkaar geknutseld door mensen van het OC en de werkgroep Heiplas.

 img_0480  022  069

Schooljaar 2016 – 2017 : Toverimpe

Hier was opnieuw de vestiging Toverimpe opnieuw aan de beurt. Tegen het einde van het schooljaar werd de keuze gemaakt om te opteren voor stevige parasols in zware bodems, om beschutting te bieden op de speelplaats, zodat de kleuters ook uit de zon al hun creativiteit kunnen loslaten op de speelplaats.

img_7003 img_7002

Schooljaar 2015 – 2016: Kluisberg

Er werd in overleg met de school gekozen om nieuwe (stevige!) twee-wielers aan te kopen voor op de speelplaats op de Kluisberg. Zo zijn er voldoende fietsen om alle kindjes van een klas samen te laten fietsen tijdens de speeltijd.

img_20160627_092403

Schooljaar 2014 – 2015: Heiplas

Het Oudercomité sponsorde dit jaar voor de vestiging Heiplas een nieuwe berging aan de speelplaats. Dankzij de hulp van de werkgroep Heiplas werd de berging vlot geplaatst en meteen in gebruik genomen.

Schooljaar 2013 – 2014: Toverimpe

Voor Toverimpe viel de keuze op een nieuw tuinhuis, zodat het turnmateriaal en de fietsjes op een overdekte plaats kunnen opgeborgen worden.

Schooljaar 2012 – 2013: Kluisberg

Voor de vestiging op Kluisberg kocht het Oudercomité een watertafel en zandbak. Extra speelgenot op de speelplaats verzekerd! Volledig in inox, op wieltjes, met deksel en opbergruimte en op kleuterhoogte. Getest en goedgekeurd!

zandbak

Schooljaar 2011 – 2012: Heiplas

Het project voor Heiplas hield dit jaar de aankoop van een versterker en muziekkast in, dat ter beschikking staat van de kindjes.

De versterker was een grote noodzaak op de school en de muziekkast omvat diverse muziekinstrumenten waar de kindjes zich zeker op zullen kunnen uitleven gedurende nog vele jaren.

heiplas

Schooljaar 2010-2011: Toverimpe

Voor Toverimpe werd als project gekozen voor een zandbak en watertafel die zij via het oudercomité konden opstellen !
De kleutertjes hadden er met het goede weer al meteen heel wat plezier in !

dsc04371

Een welgemeende DANK U aan alle ouders/grootouders voor jullie bijdrage gedurende het hele jaar want zonder jullie steun hadden wij dit niet kunnen verwezenlijken!